Pigmentált, felső rétegben festett bőr
www.borfelujitas.hu - pigmentalt bor.jpgEz a bőrtípus bőrápolás-és tisztítás szempontjából a legjobb. A legegyszerűbben távolíthatóak el még a nagyobb területen lévő kopások, fakulások, esetleg égési sérülések is. A sötétebb árnyalatok mindig könnyebben kezelhetőek, mint a világsosak. Ha gyermeke és/vagy háziállata van, a sötét bőrbútor praktikus választás . A világos bőrkárpit (ennél a bőrtípusnál )nem olyan kényes, hogy ezért bárkit is lebeszéljünk róla, de mindenképpen nagyobb odafigyelést (tisztítást, ápolást) igényel.

Nyílt pórusú, más néven anilinbőr
www.borfelujitas.hu - anilinbor.jpgAz anilinbőr lényegesen kényesebb, akkor is, ha impregnálva van, mert ez a réteg a használat során viszonylag gyorsan lekopik és a bőr „folt érzékeny” lesz. A foltok beivódnak a bőrbe, és nem lehet őket eltüntetni, olyan tisztító ami erre a problémára megoldás, NINCS. Ugyan ez a helyzet az elzsírosodott karfával, fejrésszel stb..ráadásul az anilin fakulásra hajlamosabb a többi bőrnél. Ha gyermeke és/ vagy háziállata van, szereti a” chipset és a sült krumplit”, a nappalija napsütötte, párna használata nélkül hajtja a kanapén álomra a fejét, lehetőleg ne vásároljon ilyen garnitúrát, mert csak sok bosszúságot okozna. Előnye a pigmentált bőrrel szemben, hogy melegebb. Ha mégis az anilin bőr mellett voksol, lehetőleg sötétebb árnyalatot válasszon, persze a fakulás veszélye még így is fennáll.

Nubuk vagy velúrbőr
Ez a nyílt pórusú csiszolt bőr a legwww.borfelujitas.hu - nubuk.jpgkényesebb. A foltok, a zsírosodás, és fakulások eltüntetése szinte lehetetlen. Az anilinbőrhöz hasonlóan tisztítani, festeni nem, vagy csak nagyon korlátozottan lehet.

PU bőr
www.borfelujitas.hu - pu.jpgAz utóbbi években egyre több bőrgarnitúra készül un. PU bőrből. Szép, szinte már túl fényes. Ez egy poliuretán(PU) réteggel (műbőrhöz hasonlóan) bevont másodosztályú bőr . A sok reklamációra alapozva, és a rövid élettartam miatt nem ajánljuk. A bőrön lévő „ műanyag „ bevonattól a bőr nem lélegzik, emiatt jobban izzadunk az ilyen garnitúrán, és hidegebb is a többinél.

Kevésbé frekventált helységben ( pl.:vendégszoba) nincs probléma, de nappaliban, napi használatra alkalmatlan!
 

 

 

Viszonylag rövid időn belül (2-4 év) ragad, kopik, ami sajnos ennél a bőrtípusnál nem ,vagy csak nagy anyagi ráfordítással javítható.


Bőrtisztítás, bőrfestés, bőrfelújítás, kormány javítás, ülőgarnitúrák felújítása, folteltávolítás, autóbőr felújítás, szakadás javítás, kiégetett bőr javítás, alcantara és megégetett, kirepedezett, kiszáradt bőrök felújítása egy helyen!

dd