Pigmentált, felsõ rétegben festett bõr
www.borfelujitas.hu - pigmentalt bor.jpgEz a bõrtípus bõrápolás-és tisztítás szempontjából a legjobb. A legegyszerûbben távolíthatóak el még a nagyobb területen lévõ kopások, fakulások, esetleg égési sérülések is. A sötétebb árnyalatok mindig könnyebben kezelhetõek, mint a világsosak. Ha gyermeke és/vagy háziállata van, a sötét bõrbútor praktikus választás . A világos bõrkárpit (ennél a bõrtípusnál )nem olyan kényes, hogy ezért bárkit is lebeszéljünk róla, de mindenképpen nagyobb odafigyelést (tisztítást, ápolást) igényel.

Nyílt pórusú, más néven anilinbõr
www.borfelujitas.hu - anilinbor.jpgAz anilinbõr lényegesen kényesebb, akkor is, ha impregnálva van, mert ez a réteg a használat során viszonylag gyorsan lekopik és a bõr „folt érzékeny” lesz. A foltok beivódnak a bõrbe, és nem lehet õket eltüntetni, olyan tisztító ami erre a problémára megoldás, NINCS. Ugyan ez a helyzet az elzsírosodott karfával, fejrésszel stb..ráadásul az anilin fakulásra hajlamosabb a többi bõrnél. Ha gyermeke és/ vagy háziállata van, szereti a” chipset és a sült krumplit”, a nappalija napsütötte, párna használata nélkül hajtja a kanapén álomra a fejét, lehetõleg ne vásároljon ilyen garnitúrát, mert csak sok bosszúságot okozna. Elõnye a pigmentált bõrrel szemben, hogy melegebb. Ha mégis az anilin bõr mellett voksol, lehetõleg sötétebb árnyalatot válasszon, persze a fakulás veszélye még így is fennáll.

Nubuk vagy velúrbõr
Ez a nyílt pórusú csiszolt bõr a legwww.borfelujitas.hu - nubuk.jpgkényesebb. A foltok, a zsírosodás, és fakulások eltüntetése szinte lehetetlen. Az anilinbõrhöz hasonlóan tisztítani, festeni nem, vagy csak nagyon korlátozottan lehet.

PU bõr
www.borfelujitas.hu - pu.jpgAz utóbbi években egyre több bõrgarnitúra készül un. PU bõrbõl. Szép, szinte már túl fényes. Ez egy poliuretán(PU) réteggel (mûbõrhöz hasonlóan) bevont másodosztályú bõr . A sok reklamációra alapozva, és a rövid élettartam miatt nem ajánljuk. A bõrön lévõ „ mûanyag „ bevonattól a bõr nem lélegzik, emiatt jobban izzadunk az ilyen garnitúrán, és hidegebb is a többinél.

Kevésbé frekventált helységben ( pl.:vendégszoba) nincs probléma, de nappaliban, napi használatra alkalmatlan!
 

 

 

Viszonylag rövid idõn belül (2-4 év) ragad, kopik, ami sajnos ennél a bõrtípusnál nem ,vagy csak nagy anyagi ráfordítással javítható.


Bõrtisztítás, bõrfestés, bõrfelújítás, kormány javítás, ülõgarnitúrák felújítása, folteltávolítás, autóbõr felújítás, szakadás javítás, kiégetett bõr javítás, alcantara és megégetett, kirepedezett, kiszáradt bõrök felújítása egy helyen!

dd